header banner
Default

Bevestig je voor de blauwe badge op Facebook en Instagram


Terwijl er bij Twitter allemaal problemen zijn rondom badges, gaat Meta er helemaal voor. Je kunt tegen betaling een blauwe badge krijgen op Instagram en Facebook, om zo te laten zien dat je ‘geverifieerd’ bent. Het komt nu ook naar het Verenigd Koninkrijk en we verwachten dat het niet lang meer duurt voordat wij het ook in Nederland krijgen.

Twitter Blue

VIDEO: Is META geverifieerd de moeite waard? Ik heb betaald om erachter te komen en had dit niet verwacht!
Brandon Washington

Twitter Blue is het eerste bedrijf dat erg fanatiek bezig is gegaan met geld vragen voor ‘geverifieerde’ accounts, en dat leek Zuckerberg ook wel wat. Toch kun je je afvragen in hoeverre het aanslaat: 290.000 mensen hebben Twitter Blue, waarvan 180.000 Amerikanen. In Nederland merken we ook nog weinig mensen op die het hebben, al hebben we hier verder geen officiële cijfers van.

Het grote probleem van Twitter Blue is dat het de badges een betaalde functie heeft gemaakt waar misbruik op de loer ligt. De eisen waaraan je moet voldoen als je zo’n badge wil, zijn vooral financieel, in plaats van dat je ook echt moet bewijzen dat je je authentieke zelf bent. Je moet wel iets bewijzen, maar dat zou minder zijn dan toen een badge nog zonder kosten kwam. In ieder geval heeft Musk er anderen mee geïnspireerd, want zoals we in februari al schreven komt dat blauwe vinkje nu ook voor in Instagram en Facebook, genaamd Meta Verified, en nu dus ook in steeds meer landen.

Meta Verified

VIDEO: Hoe krijg je een blauw vinkje op Instagram? | The Best Social Media
The Best Social Media - NL

Het is opvallend dat er voor een blauwe kleur is gekozen: bij Twitter was dat logisch, omdat een blauw vinkje net zo blauw is als de Twitter-kleur, maar het vinkje in Instagram is net zo felblauw. Zeker als je je beseft dat in Amerika de associatie met ‘blue badge’ is dat je in een rolstoel zit en daarom een speciale parkeerplek hebt (bijvoorbeeld) is het een bijzondere keuze. En wat verwarrend, waarschijnlijk.

Maar goed, Meta Verified breidt steeds verder uit en het is niet bepaald goedkoop. Het kost je 14,99 dollar per maand op iPhone en voor de browser betaal je 11,99 dollar per maand. We verwachten dat het ook wel zoiets zal gaan kosten in euro’s, als het eenmaal neerstrijkt in het vasteland van Europa. Bij Meta Verified komt overigens meer dan alleen die badge: je krijgt ook een directere toegang tot de klantenservice en je account is beter beschermd tegen identiteitsfraude. Vooral dat laatste is opmerkelijk: zou dat niet voor iedereen moeten gelden? Uiteraard geldt ook voor dit betaalde abonnement dat je posts eerder hoger in de timelines van anderen voorbij komt en dat je dus een groter bereik hebt.

Blauwe badge

VIDEO: how to get verified on facebook
Solutions Analytics

Het is in het geval van Meta nog niet zo dat de oude vinkjes weg zijn, maar die gaan waarschijnlijk op den duur wel weg. Het heeft daar echter nog niets over gezegd, dus vooralsnog kun je met voldoende populariteit alsnog een badge krijgen. Lekker doen dus, nu het nog kan zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Toch gaat ook hier op: wat is een badge nog waard als je er ook gewoon voor kunt betalen? En waarom zou je betalen voor een badge die je op dit moment met voldoende populariteit ook nog kunt scoren? Wat ons betreft mag Meta Verified nog even wegblijven uit Nederland, maar we zijn bang dat dat ijdele hoop is.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...

Sources


Article information

Author: Lori Miller

Last Updated: 1703793842

Views: 978

Rating: 4.7 / 5 (40 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lori Miller

Birthday: 1921-09-30

Address: 79328 Brennan Overpass, Farleybury, NV 09543

Phone: +4229610477149075

Job: Laboratory Technician

Hobby: Fencing, Cross-Stitching, Beer Brewing, Coin Collecting, Sculpting, Magic Tricks, Puzzle Solving

Introduction: My name is Lori Miller, I am a capable, Gifted, variegated, strong-willed, steadfast, accessible, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.