header banner
Default

Importanti guadagni per Avalanche (AVAX), Solana (SOL) e Aptos (APT) | Investing com


Table of Contents

    açıklanmasının ardından kripto paralar dünkü düşüş eğilimini durdurarak günlük kayıplarını geri aldı ve bugün daha çok yatay bir görünüm sergiliyor. Piyasaları tedirgin eden tutanakların etkisiyle kripto para piyasaları, son 2 gündür satıcılı hareket ediyordu.

    FOMC tutanakların nötr bir görüşün hakim olduğu görülürken risk iştahında da bir miktar düzelme oldu ve kripto para piyasalarında şimdilik düşüş etkisinin zayıfladığı görüldü. Yüksek işlem hacmine sahip altcoinler arasında ise bugün AVAX, SOL ve APT’nin son durumunu, güncel destek ve direnç seviyelerini değerlendirdik.

    (AVAX)

    AVAX/USD

    AVAX, Şubat ayı başında 21 dolar bandındaki direncini kırmayı başaramayınca ortalama 17,7 dolardaki (fib 0,786) destek bularak 2023 yılı yükseliş trendinde kısmi bir düzeltme gerçekleştirmiş oldu. 

    Ayın ikinci yarısında yeniden yükselişe geçen AVAX, bu hafta yeniden 21,5 - 22 dolara aralığında direnç bölgesini test etmeye başladı. Dün %3 gerileyen AVAX, bu yolda bir miktar gerileme görse de fiyatın 8 ve 21 EMA değerleri üzerinde kalması yukarı trendin korunduğunu gösterdi. Bu da bize 19,5 - 20 dolar aralığında da bir destek hattı oluştuğunu gösteriyor. 

    AVAX, haftanın geri kalanında 22 dolar bandına adım atabilirse hareketin devamı olarak alıcılar, kısa vadede kripto para için 25 dolar fiyatını hedefleyebilir. Bu değerin üzerinde zemin oluşturmak ise Mart ayında 33 dolara doğru bir ivme oluşması için önemli hale gelecek. 

    Günlük görünümde Stokastik RSI, aşırı alım bölgesine girmiş bulunuyor. Gösterge, 80 değeri üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü atakları destekleyebileceği görebiliriz. Aksi durumda 19,5 dolar kayıpların artmaması için dikkatle takip edilecek seviye olabilir. Bu değerin altında yükseliş görünümü bozulabilir ve AVAX, 16,25 - 17,7 dolar aralığındaki talep bölgesine doğru geri çekilebilir. 

    (SOL)

    SOL/USD

    Solana, geçen ayın ikinci yarısından bu yana yatay bantta hareket ediyor. Bu süreçte 20 dolar yatay hareketin alt bandını oluşturdu. Yukarı bölgede ise 27 dolar seviyesini SOL için bir direnç olarak kabul edebiliriz. 

    Son bir aylık fiyat hareketine bakıldığında ise 24 dolar, SOL için bir pivot konumunda bulunuyor. Son olarak Şubat ayının ilk günlerinde 20 dolardaki destek bölgesi test edildi ve burada SOL için önemli bir talebin olduğu görüldü. 89 günlük EMA değeriyle de desteklenen 20 dolardan başlayan yükselişe, bu hafta piyasa genelindeki düşüşten dolayı ara verildi. 

    An itibarıyla 23 dolar ve 24 dolar seviyelerinde bulunan 8 ve 21 günlük üstel hareketli ortalamaları SOL için dinamik destek görevi görüyor. Solana fiyatı bu ortalamaların üzerinde kaldığı sürece pozitif hareketine devam edebilir. Son duruma göre yukarı bölgede ortalama 27,5 dolar ilk direnç bölgesi olarak takip edilecek. Bu değerin günlük kapanışla aşılması durumda kripto para, 32,5 - 38,75 dolar aralığına doğru hareket edebilir. 

    Kısa vadeli üstel hareketli ortalamaların altında kalmak, SOL için bir satış baskısı yaratabilir. Düşüş senaryosunda 20 dolar yeniden gündeme gelecek olup olumlu görünümün bozulmaması için bu değerin savunulması önemli hale gelecek. Satış baskısının geri dönmesiyle 20 doların altına sarkabilecek kripto para, 14 - 16 dolar bölgesine çekilebilir.

    (APT) 

    APT/USD

    Aptos, Ocak ayında %475 oranında yükselişle etkileyici bir performans sergiledi. Ay sonuna gelindiğinde ise APT, 18,3 dolar seviyesinde dirençle karşılaştı ve Şubat ayı boyunca düzeltme eğilimine girdi. 

    Düzeltme hareketi ise 12 dolar bandına kadar devam ederken şimdiye kadar kısıtlı kaldı. Son yükseliş ivmesine göre bakıldığında Fib 0,382 değerinde iki kez anlamlı bir tepki gelmesi, ilk etapta düşüşün kısıtlı kaldığı şeklinde yorumlanabilir. 

    Buna göre APT, haftayı 12 dolar bandı üzerinde kapatabilirse yatırımcıların APT’de yeniden alım bölgesine geçebileceğini görebiliriz. Ancak Şubat ayı düşüş eğilimini ve Fib 0,382 değerinde gelen destekle bir düşen üçgen formasyonu oluşmuş durumda.

    Genel anlamda düşüşün devam edebileceğine yönelik sinyaller üreten bu formasyonda 12 dolar bandındaki destek bölgesinin hacimli şekilde kırılmasına bağlı olarak APT’nin üçgenin yükseliği kadar gerileyerek 9 dolardaki Fib 0,618 değerine düşüş ihtimali artar. 

    Bu formasyonunun geçersiz hale gelmesi için APT fiyatının 14,77 dolar üzerinde günlük kapanışlar görmesi son derece önemli hale gelmiş durumda.

    Genel görünüm

    Kripto piyasasının genel durumuna baktığımızda bu hafta için en kötüsünün geride kaldığına dair bir çıkarım yapılabilir. Dünkü satışlarda piyasa değeri 1 trilyon dolar desteğine tutunmayı başardı. Bundan sonraki süreçte piyasanın direnç bölgelerinde nasıl hareket edeceği önemli hale geldi.

    Toplam piyasa değeri, önümüzdeki günlerde Ağustos ayı zirvesi ortalama 1,17 trilyon dolar seviyesini geçebilirse bir sonraki hareket olarak 1,3 - 1,45 trilyon dolar aralığına doğru bir yükseliş görülebilir.

    Sources


    Article information

    Author: Christine Thomas

    Last Updated: 1704591602

    Views: 1236

    Rating: 3.8 / 5 (67 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Christine Thomas

    Birthday: 1983-09-21

    Address: 290 Herrera Light, North Christopher, VT 89663

    Phone: +4827458340365464

    Job: Article Writer

    Hobby: Traveling, Poker, Web Development, Meditation, Chess, Bird Watching, Photography

    Introduction: My name is Christine Thomas, I am a expert, esteemed, frank, clever, vivid, courageous, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.